Købermægler

Selvom udtrykket ”købermægler” de sidste par år har sneget sig ind i flere folks bevidsthed, får det næppe en klokke til at ringe hos særligt mange. Det er da også stadigvæk en forholdsvis lille del af boligkøberne fra Danmark, som allierer sig med en købermægler, når de skal købe bolig. Det er ærgerligt, da en købermægler kan være en yderst hjælpende højre hånd, når der skal købes bolig.

Købermægler

Hvad er en købermægler?
Kort fortalt er en købermægler en rådgiver, der repræsenterer køberen og dennes interesser i forbindelse med et boligkøb. En købermægler er en bolig-professionel med mange års erfaring indenfor ejendomsbranchen og boligmarkedet samt de finansielle mekanismer der er ved en bolighandel. Købermægleren går ind meget tidligt i processen og har som hoved-ydelse, at hjælpe den potentielle køber med at finde frem til egnede boliger samt forhandle med sælgers mægler. Tit og ofte kommer en købermægler allerede på banen i forbindelse med søgning og udvælgelse af potentielle boligemner, besigtigelse af de valgte boligemner samt komme med deres faglige vurdering af investeringen/potentialet.

En købermægler kan vejlede køberen igennem hele købsprocessen – lige fra søgning og udvælgelse til besigtigelse, vurdering, godkendelse og hvad der ellers hører med i forløbet. Det kan være en utryg og uoverskuelig affære at skulle købe bolig – ikke mindst når der er tale om en bolig der ligger i et andet land, hvor reglerne er anderledes end i Danmark. Der skal gøres mange overvejelser, og der er mange skridt, der skal tages i løbet af købsprocessen. Derfor kan det være fordelagtigt at vælge en rådgiver, som kender markedet. Men det er også afgørende at vælge en rådgiver, som bestrider sig på altid at hjælpe dig til det fulde overblik over dine muligheder som køber. Med en købermægler ved din side i forbindelse med dit boligkøb, får du rådgivning, vejledning og hjælp igennem hele købsprocessen.

Forarbejde – Hvad er Jeres budget og hvordan kan boligen finansieres?
Det er altid en god ide at undersøge sine finansielle muligheder, når boligen i Spanien skal købes. Hvordan vil en investering i bolig i Spanien påvirke vores daglige budget, hvor meget må boligerne vi kigger på koste samt hvilke typer finansiering findes der på markedet.
Vi hos Spanske Boliger har via vores kæmpe netværk en masse forskellige finansielle institutter, som vi kan henvise Jer til, alt efter hvilken type finansiering I ønsker. Tag en snak med os om Jeres tanker, så skal vi guide Jer det rette sted hen.

Juridisk vejledning
Spanske Boliger anbefaler altid vore kunder at søge juridisk hjælp. At købe bolig i Spanien er noget anderledes end at købe bolig i Danmark. Endvidere er der de skattemæssige og arvemæssige spørgsmål, som også er mere indviklet i Spanien

Vi kan henvise både til advokater i Danmark som har stor ekspertise med bolighandel i Spanien og til advokater siddende i Spanien, som give Jer den rette juridisk rådgivning. Se evt. mere under ”Advokater i Spanien”

Hvad koster det?
I Spanien er det således at sælger i forbindelse ved indgåelse af salgsaftalen med den sælgende mægler har lavet en aftale omkring en kommission som den pågældende mægler vil modtage ved et salg. Kommer der en anden mægler/boligrådgiver/købermægler med en kunde som gerne vil købe den pågældende bolig, så deles den tidligere nævnte kommission mellem sælgers og købers mæglere. Dette er en meget brugt metode rundt om i verden, da der herved er mange flere ”mæglere” til at sælge ens bolig. Og som Købermægler kan man ligge alle sine kræfter i at finde den helt rette bolig, for man er sikker på at modtage betaling, når den helt rette bolig er fundet og der er indgået en handel.

Vi vil ikke pålægge vores kunder yderligere omkostninger end de normale handelsomkostninger der er ved at handle bolig i Spanien, hvorfor vi ikke tager nogen betaling fra dig som køber – vores arbejde, rådgivning og vejledning til dig er GRATIS!!!